Приготування паски завершується оформленням глазур’ю. Ділимося лайфгаками, як зробити її ідеальною.
Паска — основна страва Великодня. Зазавичай її покривають глазур’ю. Приготування глазурі для паски — нескладний процес, але потрібно враховувати нюанси.
Розповідаємо, що потрібно зробити, щоб глазур на пасці була ідеальною
-
Для глазурі краще використовувати цукрову пудру, а не цукор.
-
Щоб глазур міцно трималася і не стікала, вона повинна мати консистенцією сметани.
-
Якщо вона все ж вийшла занадто рідкою, можна її загустити, додавши 1 ст. л. цукрової пудри. Якщо навпаки, глазур здається занадто густою, можна додати до маси чайну ложку молока або навіть води.
-
Щоб глазур рівномірно лягла на поверхню паски, перед тим, як її нанести, обмажте верхню частину паски джемом. Тоді поверхня буде гладкою і блискучою.
-
Глазур краще наносити шарами. Спочатку один шар, після того, як він висохне — наступний.
-
Для збивання білкової глазурі використовуйте охолоджені яйця і сухий міксер.
-
Щоб прибрати бульбашки повітря з глазурі, просто перед покриттям пропустіть готову глазур через ситечко.
-
Білкову глазур наносьте на паску одразу після її приготування, але не на гарячу. Для нанесення глазурі потрібно почекати, поки паска охолоне.
-
Наносити глазур на паску можна силіконовим пензликом. Можна занурити виріб паску в миску з глазур’ю. Можна полити її зверху глазур’ю, попередньо поставивши на решітку.
-
Щоб паска мала яскравіший вигляд, до білої глазурі можна додати харчові барвники.
-
Якщо глазур шоколадна, після її нанесення паску потрібно поставити до холодильника для застигання глазурі.